Bibliotēkas

Silmalas pagasta bibliotēkas Gorņicas nodaļa

Adrese: Rēzeknes novads, Silmalas pagasts, p/n Malta, c. Gorņica, Saules iela 4, LV-4630.
Darba laiks: pirmdiena, otrdiena, no 08.00 līdz 16.30, pusdienas pārtraukums 12.00-12.30; trešdiena no 8.00 līdz 14.30, ceturtdiena no 9.00 līdz 17.30, pusdienas pārtraukums 12.00-12.30. Brīvdienas -piektdiena, sestdiena, svētdiena.

Bibliotekāre: Diāna Rakova

e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Bibliotēka ir dibināta 1950. gadā. Tā apkalpo Silmalas pagasta iedzīvotājus. Bibliotēka izvietota otrajā stāvā Silmalas pagasta telpās.

 silbibl1jpg

Statistika uz 01.01.2023.

Lietotāju skaits -129, t.sk.47 bērni

Apmeklējumi- 687 (t.sk. 455 virtuālie apmeklējumi)

Izsniegumu kopskaits- 1664
Grāmatu izsniegums - 706

Seriālizdevumu izsniegums- 957

Bibliotēkas fonds –5962 grāmatas, 1418 periodiskie izdevumi, 1 elektroniskie

Bibliotēkas fonds tiek pastāvīgi papildināts un atjaunots, īpaši tādās nozarēs, kā vēsture, kultūras vēsture, pedagoģija, psiholoģija, daiļliteratūra. Piešķirtais finansējums krājumu papildināšanai no Silmalas pagasta pašvaldības budžeta sastāda EUR 1399. Pašreiz Silmalas bibliotēkā lasītājiem pieejami 6 datori, 2 datori vadītājai, ātrgaitas interneta pieslēgums, bezvadu internets aptuveni 50 m rādiusā ap bibliotēku, 2 multifunkcionālās iekārtas ( kopētājs – printeris – skeneris), krāsu printeris.

Bibliotēkā izveidots bērnu stūrītis, kurā mazie apmeklētāji var rotaļāties, spēlēt galda spēles, zīmēt, likt puzles, lasīt grāmatas un bērnu žurnālus.

Katru mēnesi notiek tematiskās un jaunieguvumu izstādes; ir izveidots novadpētniecības plaukts.

Bibliotēkas piedāvājums.

Abonētās datubāzes. Piekļuve abonētajām datu bāzēm internetā - Letonika, Lursoft "Laikrakstu bibliotēka".

Datori un internets. Datoru ar interneta pieslēgumu un bezvadu interneta bezmaksas izmantošana.

Izdevumu rezervēšana, nodošanas termiņa pagarināšana. Grāmatu un citu materiālu nodošanas termiņu pagarināšana, rezervēšana pa tālruni 26105479, e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. .

SBA. Lietotājiem vajadzīgos, bet bibliotēkas krājumā neesošos izdevumus, var saņemt staprbibliotēku abonementa kārtā.

Brīva laika pavadīšana. Visiem bibliotēkas apmeklētājiem ir iespēja patīkami un lietderīgi pavadīt brīvo laiku. Bērni var spēlēt dažādas galdu spēlēs, zīmēt vai krāsot bērnu stūrītī, pieaugušie var ērtos apstākļos palasīt avīzes vai žurnālus.

Periodiskie izdevumi 2023.gadā:

Silmalas dzīve, Ieva, Ievas veselība, Pūcīte, Люблю+1000 секретов; МК-Латвия; Резекненские вести, Семеро с ложкой, Ilustrētā Junioriem Mini, Латвийские Вести, Бабушкины секреты, Бабушка целительница.

Silmalas pagasta bibliotēkas Ružinas nodaļa

Adrese: Rēzeknes novads, Silmalas pagasts, c. Vecružina, Lakstīgalu iela 7, LV-4636.
Darba laiks: pirmdiena no 9.00 līdz 15.00, otrdiena, trešdiena no 8.00 līdz 16.30, pārtraukums no 12.00-12.30, ceturtdiena 9.30-17.30, pusdienas pārtraukums 12-12.30. Brīvdienas- piektdiena, sestdiena, svētdiena.
Bibliotekāre: Larisa Varlamova.  Tālrunis: 6464613;  e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Ružinas bibliotēka ir dibināta 1957.gadā. Tā Latvijas bibliotēku reģistrā reģistrēta 2004. gada 13. janvārī ar Nr.BLB0511.

Ružinas bibliotēka akreditēta kā vietējas nozīmes bibliotēka 2021.gada 12.novembrī uz pieciem gadiem.

Silmalas pagasta Ružinas bibliotēkas nodaļa ir viena no četrām publiskajām bibliotēkām Silmalas pagastā. Bibliotēka atrodas Vecružinas ciemā, vienā ēkā ar Ružinas pasta nodaļu, vienstāva ēkā un nodrošināta piekļuve lasītājiem ar kustību traucējumiem. Ružinas bibliotēkā ir lasītāju apkalpošanas zona, bērnu stūrītis un internetlasītavas zona. Bibliotēka piedāvā uzziņas un konsultācijas e-pakalpojumu klātienē, attālināti, pa telefonu.

Bibliotēkas svarīgākais uzdevums ir sniegt ikvienam bibliotēkas lietotājam kvalitatīvus bibliotekāros un informatīvos pakalpojumus. Nozīmīgs bibliotēku darbu virziens ir lasīšanas veicināšanas un dažādu tematisko pasākumu organizēšana. Ružinas bibliotēka piedāvā: aktuālās izstādes; tematiskās pēcpusdienas; informācijas stundas un konkursus. Bibliotēkas lietotājiem ir iespēja saņemt vajadzīgo literatūru, izmantojot bibliotēkā pieejamo datortehniku un citu biroja tehniku. Datoru ar interneta pieslēgumu un bezvadu interneta bezmaksas izmantošana. Ružinas bibliotēka strādā ar BIS Alise un izmanto SBA programmu, lai ātrāk un ērtāk atrast nepieciešamās grāmatas. Iespieddarbus, kuri nav saņemami bibliotēkā, lietotājiem ir iespēja saņemt no citu bibliotēku krājumiem (SBA).

Bibliotēkas apmeklētājiem arī ir pieejamas 2 autorizētās tiešsaistes datu bāzes- Lursoft Laikrakstu bibliotēka www.news.lv un Letonika www.letonika.lv, kuras, pateicoties Kultūras informācijas sistēmu centram (KISC) bibliotēkās pieejamas bez maksas.

Informācija par bibliotēku ievietota Silmalas pagasta interneta mājas lapā www.silmala.lv, www.rezeknesnovads.lv un Rēzeknes centrālās bibliotēkas mājas lapā www.rezeknesbiblioteka.lv  un bibliotēku portālā www.biblioteka.lv

 ruzinas bib2ljpg

Statistika uz 01.01.2023.

Lietotāju skaits – 101, t.sk. bērni – 18

Apmeklējumi –1601, t.sk. bērni –62, virtuālie apmeklējumi-411

Grāmatu izsniegums –1847,

Bibliotēkas fonds –4433 eksemplāri, t.sk. 3841 grāmatas un 578 periodiskie izdevumi.
Bibliotēkas fonds tiek pastāvīgi papildināts un atjaunots, īpaši tādās nozarēs, kā vēsture, kultūras vēsture, pedagoģija, psiholoģija, daiļliteratūra. Piešķirtais finansējums krājumu papildināšanai no Silmalas pagasta budžeta 2023. gadā sastāda EUR 1500. Ružinas bibliotēkas krājums ir 100 % atspoguļots BIS ALISE.

Bibliotēkas krājumu popularizēšanai tiek izmantotas ekskursijas pa bibliotēku sākumskolas skolēniem, sarunas par grāmatām, literatūras tematiskās izstādes.

Periodiskie izdevumi 2023.gadā:

Kas jauns Avīze, Pūcīte, MK – Латвия, Латвийские Вести, Семь суперсекретов, Резекненские Вести, Люблю, Лечебные письма, Darīsim kopā!/ Делаем вместе!, Клёвые дела, Семеро с ложкой.

 bibl3

Silmalas pagasta bibliotēka

Adrese: Rēzeknes novads, Silmalas pagasts, c.Kruķi, Miera iela 9

Tālrunis: 64644953

e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Vadītāja: Anita Laizāne

Darba laiks: darba dienās: pirmdiena, trešdiena, ceturtdiena, piektdiena no 8.00 līdz 16.30, pārtraukums 12.00-12.30, otrdiena no 9.30 līdz 17.30, pusdienas pārtraukums 12.-12.30. Brīvdienas-sestdiena, svētdiena

Bibliotēka atrodas Silmalas pagasta rietumu daļā, Kruķu ciemā, Kruķu daudzfunkcionālajā pakalpojumu centrā.

Bibliotēka savu 70.jubilejas gadu uzsāk jaunās telpās, bijušajā Kruķu sākumskolā.

Bibliotēkai ir vietējā informācijas, izglītošanas,atpūtas un sociālās komunikācijas centra nozīme. Apmeklētājiem tiek piedāvāts grāmatu un žurnālu krājums, datoru un interneta izmantošanas iespējas, kopēšanas, izdrukāšanas, skenēšanas, elektroniskas dokumentu pārsūtīšanas pakalpojumi, materiālu izstādes un pasākumi.

Bibliotēka piedāvā uzziņas un konsultācijas e-pakalpojumu klātienē, attālināti, pa telefonu.

Pieejamas abonētās datu bāzes:

www.letonika.lv- enciklopēdijas, vārdnīcas, plašs attēlu, audio, video materiālu krājums par Latviju.

www.news.lv- laikrakstu bibliotēka, jaunumi un arhīvs.

bibl4

Statistika uz 01.01.2023.

Lasītāji: 183, t.sk.bērni -45

Apmeklējums: 2182

Izsniegums: 2852

Krājums: 4386 grāmatas, 934 periodiskie izdevumi, 14 audiovizuālie dokumenti.

Periodiskie izdevumi 2023. gadā:

AgroTops, Dārza Pasaule, Ievas stāsti, Ievas Veselība, Praktiskais Latvietis, Santa, A12, Silmalas dzīve, Люблю!, 1000 секретов, Семеро с ложкой+спецвыпуск, Резекненские Вести, Латвийские Вести.

Bibliotēkā izveidots bērnu stūrītis, kurā mazie apmeklētāji var rotaļāties, spēlēt galda spēles, zīmēt, likt puzles, lasīt grāmatas un bērnu žurnālus.

Kruķu bibliotēkas ziņas lasiet sociālajos tīklos http://www.facebook.com/krukibibl/

Bibilotēkas krājumu var apskatīt internetā: ej.uz/kruku-biblioteka , izdevumus iespējams pasūtīt, lietotāja vārdu un paroli jautāt bibliotekārei. Citās Rēzeknes novada un pilsētas bibliotēkās esošās grāmatas iespējams pasūtīt Kruķu bibliotēkā starpbibliotēku abonementā.

Iestāde ir akreditēta vietējās nozīmes bibliotēkas statusā 2021. gada 12. novembrī.

Silmalas pagasta bibliotēkas Štikānu nodaļa

Adrese: Rēzeknes novads, Silmalas pagasts, p/n Ružina, c.Štikāni, LV-4636. Darba laiks: otrdiena, ceturtdiena no 8.00-17, pusdienu pārtraukums 12.00- 13, trešdiena: 8.30-17.30, pusdienas pārtraukums 12-13, piektdiena 8-14. Brīvdienas: pirmdiena, sestdiena, svētdiena..

Bibiliotekāre: Aļona Filatova

Tālrunis: 64646941

e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Štikānu bibliotēkas nodaļa ir dibināta 1951. gadā. Tā apkalpo Štikānu, Rogoviku un apkārtējo ciemu iedzīvotājus. Galvenie bibliotēkas darbības virzieni ir iedzīvotāju nodrošināšana ar aktuālu informāciju, iespieddarbu un elektroniskā formā sniegt atbalstu izglītības un izklaides nolūkos, datoru un interneta lietošanas iespēju nodrošināšana, dokumentu izdrukāšana un kopēšana, informatīvi izklaidējošu pasākumu rīkošana.

 

Statistika uz 01.01.2023.

Lietotāju skaists – 103, t.sk. 27 bērni,

Apmeklējumi – 1184,

Grāmatu izsniegums – 2622,

Bibliotēkas fonds – 4433 grāmatas, 831-periodiskie izdevumi, 10-elektoniskie dokumenti. Bibliotēkas fonds tiek pastāvīgi papildināts un atjaunots, īpaši tādās nozarēs, kā vēsture, kultūras vēsture, pedagoģija, psiholoģija, daiļliteratūra. Piešķirtais finansējums krājumu papildināšanai no Silmalas pagasta pašvaldības budžeta sastāda EUR 1402 . Bibliotēkā ir 4 datori ar Internet pieslēgumu, printeris, skeneris.

Periodiskie izdevumi 2023.gadā:

Silmalas dzīve, МК Латвия, Резекненские Вести, Люблю+1000 секретов, Латвийские Вести, Avene, Pūcīte, Dārza pasaule, Семь суперсекретов, Семеро с ложкой, Бабушкины секреты, Бабушка целительница.

Pieejamas abonētās datu bāzes: www.letonika.lv- enciklopēdijas, vārdnīcas, plašs attēlu, audio, video materiālu krājums par Latviju.

www.news.lv-laikrakstu bibliotēka, jaunumi un arhīvs.

Pagasta bibliotēkas piedāvā:
• grāmatu krājumu: daiļliteratūru un nozaru literatūru, uzziņu literatūru;
• preses izdevumus: avīzes un žurnālus;
• starpbibliotēku abonementa pakalpojumus;
• novadpētniecības materiālus un novadpētniecības kartotēku;
• alfabētisko katalogu;
• tematiskās, precizējošas uzziņas un konsultācijas;
• bezmaksas interneta izmantošanu;
• iespēju strādāt ar standartprogrammām Microsoft Word, Excel;
• melnbalto un krāsaino izdruku;
• tematiskās un jaunieguvumu izstādes;
• masu pasākumus dažādās tematikās;
• spēļu stūrīti bērnu nodaļā;
• materiālus par Eiropas Savienību.

Visas Silmalas pagasta bibliotēkas saņem finansējumu no pašvaldības budžeta. 2007.- 2008. gadā realizēts Bila un Melindas Geitsu fonda projekts „Trešais tēvadēls”. Visās bibliotēkās uzstādīta datortehnika, multifunkcionālās iekārtas (kopētāji, printeri, skeneri) darbojas ātrgaitas internets, kā arī bezvadu internets.

Free Joomla! templates by Engine Templates